Düşük Tedavisi Fethiye, Muğla, Marmaris
Düşük tedavisi Fethiye, düşüğün kesin olarak gerçekleştiğinden emin olmak, bireyin sağlığını korumak ve gerektiğinde revizyon kürtajı gibi işlemler yapmak için gerçekleştirilen tedavidir. Yazımızın devamında ‘’Düşük riski hangi haftalarda daha yüksektir?’’, ‘’Düşük tedavisi ne kadar sürer?’’, ‘’Düşük nedenleri nelerdir?’’ ve ‘’Düşük belirtileri arasında neler yer alır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Fethiye düşük tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Düşük Tedavisi Nedir?
Düşük tedavisi, düşük yapan bireyin sağlığını güvence altına almak ve düşüğün hangi nedenden meydana geldiğini belirlemek için yapılan uygulamalardır. Bu tedavi kapsamında başta revizyon kürtajı olmak üzere pek çok farklı uygulamaya başvurulabilir.
Düşük Nedenleri Nelerdir?
Düşük nedenleri genel olarak dört farklı kategori altında değerlendirilirler. Bunlardan ilki anne adayının sağlığı kaynaklıdır, ikincisi bebeğin sağlığı kaynaklıdır, üçüncüsü plasenta kaynaklıdır ve dördüncüsü ise çevresel etmenler kaynaklıdır. Mesela anne adayının sahip olduğu veya gebelik sürecinde edindiği hastalıklar düşüklere neden olabilir. Bebeğin gelişimi ve genetik yapısı ile ilgili durumlar düşüklere yol açabilir. Plasentanın yapısında yaşanan radikal değişimler veya plasentayı ilgilendiren hastalıklar düşüklere neden olabilir. Fiziksel travma gibi çevresel etmenler de düşüklere sebep olabilir.
Düşük Belirtileri Nelerdir?
Düşük belirtileri arasında şunlar yer almaktadır:
- Anormal vajinal kanamalar. Vajinal kanamanın şiddeti kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
- Karnın alt bölgesinde şiddetli ağrı hissi.
- Kilo kaybı.
- Sırt ağrısı.
- Kasılmalar.
- Vajinadan sıvı boşalması.
- Vajinadan doku parçaları gelmesi.
Düşük belirtileri bu şekilde sıralanabilir.
Düşük Riski Hangi Haftalarda Yüksek?
Herhangi bir gebeliğin düşükle sonuçlanma olasılığı yaklaşık %10 ila %20 civarındadır. Bu düşük riskinin en yüksek olduğu zaman ise gebeliğin ilk üç ayıdır. Tüm düşük vakalarının %80’ı gebeliğin ilk üç ayında meydana gelmektedir. İlk üç aydan yani 13. haftadan sonra ise düşük riski azalmaya başlar. Bununla birlikte gebeliğin ilk 20 haftasına kadar, az miktarda da olsa düşük riski mevcuttur.
Düşük Yapmak Tehlikeli Mi?
Düşükleri tehlikeli kılan üç etmen vardır. Bunlardan ilki düşüğe neden olan etmendir. Düşüğe neden olan etmen bireyin genel sağlığını tehdit eden ciddi bir hastalık olabilir. İkinci etmen, düşük sonrası gelişen medikal tablodur. Düşük sonrasında eğer revizyon kürtajı ihtiyacı varken bu işlem yapılmamışsa rahimdeki gebeliğe dair dokular enfeksiyona neden olabilir ve hatta septik şok gibi son derece tehlikeli durumlar meydana gelebilir. Düşükleri tehlikeli kılan üçüncü etmen ise anne adayının bu süreçten psikolojik olarak nasıl etkilendiğidir. Gebeliği düşükle sonlanan bireyler, herhangi bir dolaylı kastları olmasa bile kendilerini kötü hissedebilir, çevrelerinin tepkisinin de etkisi ile depresyona girebilirler. Tedavi edilmeyen depresyon ise bireyin yaşamını zorlaştırır, hatta intihar girişimleri bile gözlenebilir. Düşük yapan kadınların unutmaması gereken çok önemli bir konu vardır. Anne adayları, gerekli tüm önlemleri alsalar ve gebelik süreçlerine dikkat etseler bile düşükler, bireyin müdahale edemeyeceği nedenler sonucu gelişebilir. Bu anne adayının suçu değildir. Bu yüzden düşük sonrasında özellikle de bireyin eşine, partnerini desteklemesi tavsiye edilir.
Düşük Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Düşük tedavisi süresi, tedavi kapsamında gerçekleştirilen uygulamaların türüne göre değişiklik gösterebilir. Mesela rahmi, gebeliğe ait dokulardan temizlemek için yapılan revizyon kürtajı genellikle 20 dakika kadar sürer. Buna ek olarak farklı tedavi uygulamaları ve testler de yapılabilir. Dolayısıyla da genel tedavi sürecinin süresi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
Düşük Tedavisi Nasıl Yapılır?
Düşük tedavisi, düşük sonrası süreçlerin değerlendirilmesi ve bireyin genel sağlık durumunun korunmasıyla yapılır. Bu amaç doğrultusunda çeşitli tedavi ve test uygulamaları gerçekleştirilebilir. Mesela ilk olarak gebeliğin sonlandığından emin olmak için çeşitli testler yapılır. Gebelik sonlanmışsa rahimde gebeliğe ait bir parça kalıp kalmadığı incelenir. Eğer gebelikle ilgili olan bir parça hala rahimden ayrılmamışsa rahme, revizyon kürtajı olarak bilinen uygulama yapılır. Bu uygulama sayesinde rahim duvarı kazınır ve bölgedeki dokular alınır. Eğer düşük, farklı bir sağlık sorunu nedeniyle meydana gelmişse kadın doğum uzmanı bunun üzerine de bir araştırma yapar. Bu sağlık sorunu tespit edilir ve bireyin sağlığını korumak için gerekli olan tüm önlemler alınır.
Fethiye Düşük Tedavisi Fiyatları 2024
Fethiye düşük tedavisi fiyatları, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.