Doğal Doğum Fethiye, Muğla, Marmaris

Doğal doğum Fethiye, cerrahi ve medikal uygulamalara başvurulmadan, doğal bir şekilde bebeğin dünyaya gelmesi için tercih edilen doğum yöntemidir. Doğal doğum pek çok yönüyle normal doğuma benzer. Bu da bir vajinal doğum yöntemidir. Ancak normal doğumun aksine suni sancı ilaçları içermez. Yazımızın devamında ‘’Doğal doğum nasıl yapılır?’’, ‘’Doğal doğum ne kadar sürer?’’ ve ‘’Doğal doğum sonrası iyileşme süreci nasıldır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Fethiye doğal doğum uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

Doğal Doğum Nedir?

Doğal doğum, doğumun bireyin bedeninin anatomik ve fizyolojik mekanizmaları tarafından, doğal olarak gerçekleştirilmesidir. Doğal doğum sayesinde bireyin bedeni, gebelik sürecini kendi hormonları fizyolojik mekanizmaları sayesinde sonuçlanır ve süreç bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi ile noktalanır. Tamamen ilaçsız, kendiliğinden başlayan ve ilerleyen nefes egzersizleri ve vücut hareketleriyle kolaylaşan, annenin sürekli yatağa bağlı olmadığı özgürce hareket edebildiği ve dildiğince yapabildiği dikey doğum, suda doğum, yatakta doğum gibi annenin hayal ettiği gibi gerçekleştirebildiği doğumdur.

Doğal Doğum Neden Yapılır?

Doğal doğum, çok farklı nedenlerden tercih edilebilir. Bazı bireyler, doğum sürecini deneyimleyebilmek için doğal doğumu seçerler. Bazıları ise doğum sonrasında, ilaçlara ve cerrahi işlemlere bağlı yan etkiler deneyimlememek için bu uygulamayı tercih eder. Uygulamanın faydaları göz önünde bulundurulduğunda bireylerin motivasyonları değişiklik gösterebilmektedir.

Doğal Doğum Kimlere Yapılabilir?

Doğal doğum, doğum sürecini doğal bir şekilde deneyimlemek ve bedenlerinin; doğum sürecini yönetmesini isteyen bireylere tavsiye edilmektedir. Bu uygulama sayesinde farklı doğum yöntemlerinde görülen komplikasyonlar ortaya çıkmamaktadır.

Doğal Doğumun Faydaları Nelerdir?

Doğal doğumun faydaları arasında şunlar yer almaktadır:

  • Doğum sırasında herhangi bir ilaç kullanılmadığı için riskli yan etkiler ortaya çıkmaz.
  • Cerrahi işlemlere başvurulmadığı için anne adayı çok daha hızlı bir şekilde iyileşir ve hayatına devam eder.
  • Anestezi gerektiren bir uygulamaya başvurulmadığı için anne adayı doğumdan sonra bebeğini emzirebilir.
  • Süt üretimine yardımcı olan hormonlar, doğal doğum yapmış olan annelerde daha fazla salgılanabilir.
  • Anne ve bebek arasında çok daha kuvvetli bir bağ oluşabilir.

Doğal doğumun yararları bu şekilde sıralanabilmektedir. Bu faydalar göz önünde bulundurulduğunda, sezaryen doğum uygulamasına kıyasla doğal doğumun bazı konularda daha avantajlı olduğu söylenebilir.

Doğal Doğum Ağrılı Mı?

Doğal doğum sırasında, diğer vajinal doğum uygulamalarında olduğu gibi anne adayı ağrı ve sancı hissi duyabilir. Doğum öncesinde anne adayına çeşitli nefes egzersizleri önerilir. Bu egzersizler doğum sırasında ağrının azalmasına ve kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir. Bununla birlikte ağrı hissi duymak istemeyen bireyler için, ağrısız normal doğum kapsamında epidural anestezili doğum uygulaması da önerilebilir.

Doğal Doğum Ne Kadar Sürer?

Doğal doğumun süresi, diğer vajinal doğum uygulamalarında olduğu gibi annenin kaçıncı doğumu olduğuna göre değişiklik göstermektedir. Mesela daha önce bir defa vajinal doğum yapmış olan bireylerde bu süreç 7 ila 8 saat içerisinde sonlanmaktadır. Daha önce iki defa doğum yapmış olan bireylerde ise genellikle 5 saat kadar sürmektedir. Daha önce hiç vajinal doğum yapmamış olan bireylerde ise doğal doğum 13 ila 14 saat kadar sürebilmektedir. Doktorunuz konu hakkında sizi detaylı olarak bilgilendirecektir.

Doğal Doğum Nasıl Yapılır?

Doğal doğum süreci genel olarak iki farklı kategori altında incelenir. Bunlardan ilki doğum öncesi süreçlerdir. Bu süreçte anne adayı, doğal doğum hakkında bilgilendirilir ve doğal doğuma sağlıklı bir şekilde hazırlanabilmesi için anne adayına çeşitli eğitimler verilir. Bu eğitimlere elbette nefes egzersizleri de eşlik eder. Aynı şekilde beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi ve gebeliğin gidişatına uygun bir egzersiz planlamasının hazırlanması da doğal doğuma hazırlık sürecine eşlik edebilir.

Doğal doğum sürecinin ikinci kısmına ise doğumun başlaması ile geçilir. Bu, genellikle gebeliğin 37. ila 40. haftaları arasında gerçekleşir. Doğum sırasında anne adayı profesyonel sağlık görevlileri ve kadın doğum uzmanı tarafından yönlendirilir. Gerekmedikçe herhangi bir tıbbi işlem gerçekleştirilmez. Böylece doğum, anne adayının biyolojik fonksiyonları yardımıyla herhangi bir ilaca başvurulmadan gerçekleşmiş olur.

Doğal Doğum Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Doğal doğum sonrasında bebeğin ilk kontrolleri gerçekleştirilir. Aynı şekilde annenin de sağlık durumu gözden geçirilir. Eğer her ikisi de iyiyse bebek annenin kucağına verilir. Birlikte özel bir odaya alınırlar. Burada anne, bebeğini emzirebilir. Genellikle hem bebek hem de anne, doğumdan bir gün sonra taburcu edilirler. Taburcu olan bireyler, beslenme alışkanlıklarına dikkat etmelidirler. Aynı şekilde bedenlerini zorlayacak veya yoracak faaliyetlerde bulunmamalıdırlar. Mümkünse yaklaşık 1 hafta boyunca, hafif egzersizler dışında bir iş yapmadan yatarak dinlenmelidirler. Doğal doğum sonrasında bebeğin kontrolleri aksatılmamalı, doktorun önerdiği noktalara özenle dikkat edilmelidir. Böylece iyileşme süreci güvenli, konforlu ve hızlı bir şekilde tamamlanacaktır.

Fethiye Doğal Doğum Fiyatları 2024

Fethiye doğal doğum fiyatları ve normal doğum ücreti, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.

Doktora Sorun!
Call Now Button