Ayrıntılı Ultrason Fethiye, Muğla, Marmaris
Ayrıntılı ultrason Fethiye, bebeğin bedeninin bütünen ve detaylı olarak incelenmesi için yapılan, gelişmiş bir USG uygulamasıdır. Ayrıntılı ultrason uygulaması genellikle ikili test, üçlü test ve benzeri genetik tarama testleri kapsamında bebeğin kafa, gövde, iç organ ve uzuvlarının incelenebilmesi için yapılmaktadır. Yazımızın devamında ‘’Ayrıntılı ultrason ne kadar sürer?’’, ‘’Ayrıntılı ultrason ile dört boyutlu ultrasonun farkları nelerdir?’’, ‘’Ayrıntılı ultrason sonuçları ne zaman çıkar?’’ ve ‘’Ayrıntılı ultrason neden yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Fethiye ayrıntılı ultrason uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Ayrıntılı Ultrason Nedir?
Ayrıntılı ultrason, halk arasında detaylı ultrason olarak da bilinen, bebeğin tüm vücudunun detaylı olarak görüntülenmesi için yapılan, özel bir USG uygulamasıdır. Ayrıntılı ultrason, klasik ultrason cihazı ile yapılır. Bununla birlikte ayrıntılı ultrason için kullanılan teknikler daha farklıdır.
Ayrıntılı Ultrason Neden Yapılır?
Ayrıntılı ultrason, bebekteki gelişim problemlerinin incelenmesi, kromozomal hastalıların bebeğin bedeni üzerindeki etkilerinin araştırılması gibi amaçlarla yapılır. Aynı şekilde rutin kontroller ve gebelik takibi gibi programlar kapsamında, herhangi bir zorunlu neden bulunmadan da yapılabilir.
Ayrıntılı Ultrasonla Dört Boyutlu Ultrason Farkı Nedir?
Ayrıntılı ultrason, bebeğin tüm organlarının detaylı olarak görüntülenmesi ve bu organlardaki gelişim sorunlarının değerlendirilmesi için yapılır. Bununla birlikte 4 boyutlu ultrason bebeğin tüm bedeninin, detaylı olarak incelenmesi için yapılmaz. Bu uygulama genellikle görselliği daha ön planda olduğu bir işlemdir. Bu yüzden de çoğu zaman yalnızca ebeveynlerin, bebeklerinin hareketlerini, yüzünü ve uzuvlarını görebilmeleri için yapılır.
Ayrıntılı Ultrason Ne Zaman Çekilir?
Ayrıntılı ultrason çekimleri, ideal bir görüntülemenin mümkün olabilmesi için gebeliğin belli dönemlerinde yapılmalıdır. Ayrıntılı ultrason çekimi için en ideal zaman aralığı gebeliğin 20. haftası ila 23. haftası arasıdır. Bu süreçte bebek detaylı olarak görüntülenebilir ve bebeğin gelişimi detaylı olarak değerlendirilebilir.
Ayrıntılı Ultrason Tehlikeli Mi?
Ayrıntılı ultrason çekimi tehlikeli bir uygulama değildir. Ebeveynler, ultrason uygulamalarını yaygın bir şekilde x-ray çekimleri ile karıştırmaktadır. Bununla birlikte bahsi geçen iki uygulama, çalışma prensipleri nedeniyle birbirlerinden farklıdırlar. X-ray çekimleri sırasında organların görüntülenebilmesi için radyoaktif ışınlardan faydalanılır. Bununla birlikte ayrıntılı ultrason, 4 boyutlu ultrason ve benzer ultrason çekimleri sırasında gebelik için tehlikeli olan X-ray ışınları kullanılmaz. Bunun yerine, çarptıkları organlardan ve dokulardan geri yansıyan, böylece görüntünün ekrana yansımasını sağlayan yoğunlaştırılmış ses dalgaları kullanılır. Bu ses dalgaları kesinlikle bebeğin genetik yapısında, kromozomlarında ve DNA’sında bozulmalara neden olmaz, anne adayına da zarar vermez.
Ayrıntılı Ultrason Ne Kadar Sürer?
Ayrıntılı ultrason çekimi genellikle 30 dakika kadar sürer. Bununla birlikte ayrıntılı ultrason çekiminin süresi, bebeğin rahimdeki konumuna ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir. Bazı durumlarda uygulamanın süresi 45 dakikaya kadar uzayabilir. Doktorunuz ayrıntılı ultrason çekimi öncesinde sizi konu hakkında detaylı olarak bilgilendirecektir.
Ayrıntılı Ultrason Nasıl Yapılır?
Ayrıntılı ultrason çekimi, genel olarak klasik USG çekimi ile benzer şekilde yapılmaktadır. Bu uygulama sırasında ilk olarak annenin göbek bölgesine kayganlaştırıcı jel sürülür. Daha sonra ise jel sürülen bölgenin üzerinde USG probu gezdirilir ve gerekli görüntüleme elde edilmiş olur. Bununla birlikte transvajinal görüntüleme tekniğine de başvurulabilir. Bu uygulama sırasında özel bir USG probu kullanılmaktadır. Bahsi geçen prob, anne adayının vajinası içerisine yerleştirilmektedir. Daha sonra ise probtan çıkan ses dalgaları sayesinde rahimde yer alan bebeğin görüntüsü detaylı olarak elde edilmektedir. Uygulama sonrasında hastane yatışına gerek yoktur. Aynı şekilde ağrısız bir uygulama olduğu için anestezi işlemi de gerektirmeden yapılmaktadır.
Ayrıntılı Ultrason Sonuçları Ne Zaman Belli Olur?
Ayrıntılı ultrason sonuçları, uygulama tamamlandıktan hemen sonra belli olur. Bu uygulama, MR çekimleri gibi sonucun beklenilmesini gerektiren bir sürece sahip değildir. Ayrıntılı ultrason sırasında doktor, bebeğin anlık görüntülerini elde eder. Genel olarak ayrıntılı ultrason çekiminin sonuçları, uygulamanın gerçekleştirildiği gün belli olur. Sonuçları elde eden doktor hazırlanmış olan raporu okur, görüntüleri gözden geçirir ve daha sonra ise çifti konu hakkında detaylı olarak bilgilendirir. Bununla birlikte ayrıntılı ultrason çekimi sonrası 2. bir uzman doktor görüşü, tekrar incelenmesi, perinatoloji uzmanı tarafından da bakılması, incelenmesi ve raporlanması gerekebilir. Bu da süreci bazen bir gün kadar uzatabilir.
Fethiye Ayrıntılı Ultrason Fiyatları 2024
Fethiye ayrıntılı ultrason fiyatları ve detayı ultrason ücreti, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.